Vårt liv i Mahmutlar

01.02.2012 00:00

av Borgny Mansås

 

Vi hadde lyst til å skaffe oss et feriested som ikke lå altfor lang flytid unna; samtidig som det skulle være overkommelig økonomisk. Jeg brukte mye tid på nettet og så på mange fine steder i flere land; bl.a. Bulgaria og Italia. Spania fristet oss ikke. Til slutt fant vi drømmeleiligheten vår i Mahmutlar. Den hadde alt vi drømte om; flott beliggenhet, stor terrasse med blomsterkasser rundt og egen jaccuzzi med utsikt over Middelhavet. Vi gjorde en avtale med Tyrkiahus for å komme ned på visningstur og fikk da bo på anlegget.  De tok oss med og viste oss både Mahmutlar og Alanya. Vi falt pladask for Mahmutlar med vennlige og hjelpsomme mennesker og ikke altfor stort. Samtidig var det et flott sted med mange fine grønne lunger og anlegg. Vi trengte ikke lang tid for å finne ut at vi gjerne ville ha en leilighet her. Anlegget vårt ligger vel 1 km fra sentrum omgitt av bananpalmer. I tillegg ser vi kyr som blir leid ut på beite og geiter som blir passet på av gjetere. Det er et stille og deilig sted. Vi pleier å si at om sommeren hører vi kun gresshoppene og på vinteren froskene.  Siden Cato har vært ansatt i SAS: Scandinavian Airlines, har vi hatt anledning til å farte rundt omkring i verden. Vi har imidlertid ikke tidligere opplevd et så koselig sted som Mahmutlar!!! Vi synes det er svært sjarmerende å se høner spasere i gata og kyr som gresser nede i byen.

Vi er ofte nede i sentrum og der møter vi vennlige og hjelpsomme mennesker. Det meste får vi ordnet der og for oss til svært gunstige priser og en service som vi ikke har opplevd noe annet sted. Kjøper vi et maleri, kommer de hjem og henger det opp uten noe ekstra kostnader. Det samme opplevde vi da vi byttet ut nesten alle lyspunkter i leiligheten; monteringen betalte vi ikke noe ekstra for. Har vi lyst på behandling på European Beauty eller ut å spise om kvelden, blir vi hentet og kjørt hjem gratis. Vi kan ringe Malibu og få maten servert hjemme. Snakk om god service! Slikt setter vi utrolig stor pris på! Vi føler at vi har funnet vårt shangri la her. Når vi kommer ned, sier vi at det er deilig å komme hjem igjen. Her kan vi virkelig leve det gode liv!!!

Det føles også utrolig koselig at vi som ”langtidsturister” blir så godt tatt imot og blir kalt for familie av flere lokale. Slik føler vi oss velkomne. Vi synes også at det er svært positivt at lokalbefolkningen og utlendinger bor side om side.

Samtidig ser vi også at det er mange som ikke har det like bra her, og vi har lenge følt på at vi gjerne ville hjelpe noen, men hvordan skulle vi gå frem? Så får vi mail fra Sidsel Amundsen i Barnas Brobyggere hvor de har funnet en familie som vi kan få være med å hjelpe. Da var det plutselig veldig enkelt å kunne bidra. Det var allerede opprettet en egen bankkonto for familien Atlas, og vi kunne da enkelt overføre penger direkte til familien. Det kjentes veldig godt å kunne hjelpe så direkte. Nå gleder vi oss til å møte ”vår” nye familie. Så får vi finne ut hvordan vi best kan hjelpe de videre. I neste omgang vil vi være md å hjelpe flere familier til å få et bedre og mer verdig liv enn de har i dag. Det skal bli spennende og givende!

Hvem er vi? Vi heter Borgny og Cato Mansås og vi er norske. Vi bor på et lite småbruk hvor Borgny har vokst opp. Småbruket ligger avsides og idyllisk til. På småbruket dyrker Borgny masse planter og driver en liten planteskole. Cato dyrker litt grønnsaker og holder på med bier. Vi har ingen barn, men vi har en søt pusekatt. Vi har fra tidligere to ”fadderbarn” gjennom Plan Norge, men det føles mye bedre å kunne hjelpe noen lokalt og som vi kan kontakt med.