Utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu på besøk i sin hjemby Mahmutlar (Alanya)

12.06.2018 16:00

Tirsdag 12.06.2018 mottok den lille byen Mahmutlar i Alanya celebert besøk. Utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu åpnet nytt partikontor i byen han selv ble født i 5. februar 1968.

Utenriksministeren holdt en engasjerende og munter tale om prosjekter som er gjennomført i Antalya, Alanya og Mahmutlar - og alt som er under utarbeidelse. Blant annet kom det en fasinerende beskrivelse av den nye motorveien som er under arbeid. Et veinett som skal knytte Antalya sammen med Mersin i øst, som når det står ferdig vil korte ned reisen fra Alanya til kun to timer (mot 5-7 i dag) - og som også skal strekke seg fra Alanya til Konya i midtre del av Tyrkia. Det var imponerende å høre alle fakta utenriksministeren hadde pugget. Lengden på tunneler og broer (samt høyden på disse) kom som perler på en snor.

Mevlüt Çavuşoğlu var svært fornøyd med den utviklingen som har vært, siden han forlot Mahmutlar som en liten landsby. Spesielt stolt er han over utdannelsesnivået i form av de nåværende universiteter i Alanyaområdet - og utbyggingen av flere sådanne. Han er også svært forøyd over det helsevesenet som finnes i Alanya-distriktet i dag. Han lovet enda større satsninger på disse sektorene framover.

Han berømmet også Alanya for ivaretagelse av naturområder, hvor barn og deres familier kan utfolde seg. Og midt i sin tale vinket han fornøyd til en mann ved vår side - og sa: "Jeg må si hallo til min onkel som står der." De hilste hverandre over den korte distansen fra scenen, så fortsatte Çavuşoğlu ivrig videre med sin fengende tale.

Som utenriksminister er han spesielt opptatt av det Alanyaområdet er kjent for - turismen. Inntoget av utlendinger fra mer enn 50 land til solkysten har stor innvirkning på dette distriktet. Mange utlendinger har også etterhvert bosatt seg nettopp her. Tyrkia jobber med tilretteleggelse både for sine nye landsmenn, samtidig som landet skal ivareta alle sine landsmenn som har vandret ut.

Mevlüt Çavuşoğlu tror på et stort og mangfoldig Tyrkia, et land med en solid framtid både i seg selv og i forhold til andre land. Noe som synes tydelig i den nåværende økonomien, som allerede står langt høyere enn prognosene tilsa for kort tid siden.

Han vil være oftere å se i sine hjemtrakter, både i forbindelse med det forestående presidentvalget - og videre i forbindelse med gjennomføringen av de ulike prosjekter - noe de mange frammøtte syntes å sette stor pris på.