MED HJARTET PÅ RETTE STADEN

01.09.2013 00:00

For 4-5 år siden begynte vi å leke med tanken på å kjøpe et feriested i utlandet. Et feriested der storfamilien kunne samles. Et sted der det var sol og sommer store deler av året! 

Vår første tur til Tyrkia var våren 2009. Da bodde vi noen dager i Mahmutlar og noen dager i Oba. Etter å ha testet ut Tyrkia og opplevd det deilige klimaet og den imøtekommende befolkningen bestemte vi oss for å kjøpe leilighet her, og valget falt på Mahmutlar. Vi falt for denne sjarmerende og rolige småbyen med fantastisk hyggelige og gjestfrie innbyggere, og  storfamilien har allerede  hatt flere fine ferier her nede J

Vår storfamilie består av to pensjonerte foreldre, fire barn, to svigerbarn og fire barnebarn.  Vi er bosatt på ulike steder i Norge, og trives når vi kan møtes, være sammen og kose oss.  Vi er glad i natur og friluftsliv, og vi har hytte på fjellet (på Grotli), der vi møtes hver påskeferie.

Mamma Berit, er den som har hatt gleden av flest reisedøgn til Mahmutlar. Hun var også den som via Mahmutlars Venner og Sidsel kom i kontakt med Barnas Brobygger. Barnas Brobygger gjør en fantastisk jobb med å hjelpe vanskeligstilte tyrkiske familier gjennom bl.a. å verve givere / faddere som ønsker å støtte familiene økonomisk. Berit syntes umiddelbart at dette var et utrolig bra initiativ og en fin måte å kunne gi litt tilbake til dette landet og folket som har tatt så godt i mot oss. Via Barnas Brobygger fikk vi kontakt med en fattig familie som trengte hjelp, og vi har valgt å støtte denne familien med et fast beløp hver måned.

I løpet av det siste oppholdet vårt i Mahmutlar, fikk vi gleden av å besøke familien, som består av mor og tre barn. Møtet med de skjønne barna og moren som så tydelig uttrykte sin takknemlighet, gjorde sterkt inntrykk! Vi hadde med noen klær og små gaver til barna. Vi ble vist rundt i leiligheten og så da at de levde veldig spartansk og manglet «det meste». Etter besøket bestemte vi oss for å kjøpe en vaskemaskin til dem. Dette vil forhåpentligvis gjøre hverdagen litt enklere for mor.

 Både Berit og mellomste datter Hanne er nå faste bidragsytere til denne familien, og vi ønsker å følge opp disse barna også i fremtiden. Språkproblem gjør det litt vanskelig å kommunisere, så under vårt første besøk fikk vi hjelp av en tolk. Den eldste datteren i familien lærer engelsk på skolen, så det blir forhåpentligvis lettere etter hvert.  Vi gleder oss til å følge opp disse barna og moren deres i tiden som kommer.

Vi håper også at flere nordmenn ønsker å bidra på samme måte som oss!

 

Berit Otterdal m/familie