MIDDELHAVET : ALANYA - Parkorman

01.05.2014 00:07

Når sommervarmen stiger til sine høyder i Alanya området, er det mange som savner de svale skogene i sine hjemland. Jovisst, vi har dem her også. 1050 meter over havet, 30 minutter fra Alanya, finner du et fantastisk landskap. Vestlandsveier, med hårnålssvinger tar deg opp til de store furuskogene. Orman er tyrkisk for skog. Ordet for fjellandsby er yayla. Vi tok turen til en av dem, Gedevet Yaylası.

Alanya fra oven

Mange jeep safarier går i disse områdene, men du kan fint leie en bil og kjøre dit selv . Området rommer noe tilsvarende en alpelandsby. Et ferieparadis for velstående borgere av Alanya.  Husene er spesielle, ingen flate tak. Her ligger det en del snø om vinteren, og husbyggingen må tilpasses dette.

Søndag er piknikdag. Du finner utallige små pikniksteder og restauranter – men den flotteste av dem alle er Parkorman. For en nordmann er det som å komme til en norsk fjellstue.  Om vinteren fyres det i de store peisene og bevertningen foregår innedørs. Om sommeren er den smakfulle frokostbuffeten plassert inne, og bordene er flyttet ut. Mellom furutrærne sitter man svalt og nyter et herremåltid. Frokosten starter klokka 9.00 og går fram til 13.00. På denne tiden kan du spise så mye du orker for 15 lire, te og vann er inkludert. Klokka 13.00 er grillen klar. Fram til 15.00 er det lunsj med grillmat og en buffet med tilbehør.

Parkorman piknikrestaurant

I området rundt restauranten kan du selv lage piknik. Grille eller nyte annen medbrakt mat. Området har lekeplass for barn, ridning på hest, esel eller ponny – etter eget ønske. Turstier for vandrere snirkler seg rundt i skogsområdet. Et lite fossefall setter prikken over i-en i denne idylliske atmosfæren. Og temperaturen er behagelig om sommeren. En nytelse når solen ellers brenner.....

Vinterstid erstattes sommeraktivitene med akebakker. Året rundt er det en glede å besøke dette lille paradiset.  For liten og stor, ung som gammel.
 

Parkorman har egen nettside for reservasjon. Om man ikke ønsker å være tidlig på plass, kan det lønne seg å bestille. For dette er tyrkernes eget ferieparadis – og søndag er alle ute for å kose seg. Nettsiden heter: www.parkormanalanya.com. Mail adresse: info@parkormanalanya.com.  Telefon for bestilling: +90 242 513 36 37

 

Fotoalbum